Barwnik w Sprayu o Strukturze Zamszu – Czekoladowy V35 250ml | Food Colours
Uzyskaj efekt aksamitnej, czekoladowej powłoki na swoich deserach dzięki barwnikowi w sprayu o strukturze zamszu – czekoladowy V35. Produkt idealny do dekoracji tortów, ciast, musów śmietanowych i monoporcji, nadając im wyjątkowy, elegancki wygląd.
Zastosowanie:
-
Pokrycie tortów, ciast i deserów musowych zamszową powłoką.
-
Tworzenie zamszowego efektu na tortach z masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną.
-
Dekoracja czekoladowych elementów: figur, tabliczek, pralinek.
-
Uzyskanie zamszowego wykończenia na masie cukrowej, marcepanie i kremach maślanych.
Składniki:
Gaz nośny (butan E943a, propan E944, izobutan E943b), masło kakaowe, biała czekolada (zawierająca m.in. mleko i aromat waniliowy), olej roślinny, lecytyna sojowa i słonecznikowa (E322), tlenek żelaza (E172) jako barwnik oraz ekstrakt z rozmarynu (E392) jako przeciwutleniacz.
Instrukcja użycia:
Wstrząsnąć pojemnik przed użyciem. Rozpylać cienką, równomierną warstwę z odległości 15-20 cm na zimne i suche powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia.
Środki ostrożności:
Produkt w pojemniku pod ciśnieniem. Chronić przed słońcem i temperaturą powyżej 50℃. Nie przekuwać ani nie spalać pojemnika. Nie stosować w pobliżu otwartego ognia. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, poza zasięgiem dzieci.