Barwnik w Sprayu o Strukturze Zamszu – Czerwony V10 250ml | Food Colours
Uzyskaj intensywną, aksamitną, czerwoną powłokę na swoich deserach dzięki barwnikowi w sprayu o strukturze zamszu – czerwony V10. Idealny do efektownej dekoracji tortów, ciast, musów śmietanowych oraz czekoladowych elementów.
Zastosowanie:
-
Pokrycie tortów, ciast i deserów musowych aksamitną, czerwoną powłoką zamszową.
-
Tworzenie zamszowego efektu na tortach z masą cukrową, marcepanem lub czekoladą plastyczną.
-
Dekoracja czekoladowych figur, tabliczek, pralinek.
-
Uzyskanie efektu zamszu na elementach z marcepanu, masy cukrowej i kremów maślanych.
-
Idealny do dekoracji schłodzonych powłok i monoporcji.
Składniki:
Gaz nośny (butan E943a, propan E944, izobutan E943b), masło kakaowe, biała czekolada (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa E322, aromat waniliowy), olej roślinny, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: koszenila (E120), tlenek żelaza (E172), przeciwutleniacz: ekstrakt z rozmarynu (E392).
Instrukcja użycia:
Przed użyciem wstrząsnąć pojemnik. Rozpylać cienką, równomierną warstwę z odległości 15-20 cm na suchą i chłodną powierzchnię. Pozostawić do wyschnięcia.
Środki ostrożności:
Produkt pod ciśnieniem – chronić przed słońcem i temperaturą powyżej 50℃. Nie przekuwać ani nie palić pojemnika. Nie stosować w pobliżu otwartego ognia. Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu, poza zasięgiem dzieci